Waarom een responsive design zo belangrijk is

Elk half jaar doet eCommerce Payment Monitor onderzoek naar de online betaalmethoden in Nederland. Het online winkelen neemt in populariteit toe ten opzichte van vorige jaren. Het aantal online aankopen waarbij gebruik gemaakt werd van de smartphone is maar liefst met 68% gestegen!

Responsive design

Nieuwe websites worden vaak al zo gebouwd dat deze responsive zijn. Dit houdt in dat een website op verschillende apparaten, zoals een tablet en mobiel, gebruiksvriendelijk werkt. Oude(re) websites daarentegen bevatten nog niet altijd een responsive design. En dat terwijl het zo belangrijk is! In 2016 werden er namelijk 14,9 miljoen aankopen gedaan via de smartphone.

Werkt een website niet gebruiksvriendelijk op een smartphone en/of tablet, dan zal de consument sneller afhaken. Zij kan het desbetreffende product namelijk ook bij een andere aanbieder vinden. Werkt een website niet optimaal op de mobiele weergave, dan zal dit ervoor zorgen dat u zowel klanten als omzet misloopt.

responsive design

Een responsive design zorgt ervoor dat de klant niet voor obstakels komt te staan bij het maken van een conversie op uw website. Bekijk de afbeelding hierboven. De website op de smartphone aan de linkerzijde heeft geen responsive design. De website aan de rechterzijde wel. Vraag uzelf hierbij af bij welke van de twee mobiele versies u eerder over zou gaan tot een conversie.

Online aankopen en betaalmethodes

Een website welke goed functioneert op verschillende apparaten is stap één. Hoe zorgt u ervoor dat de consument haar aankoop daadwerkelijk kan voltooien? eCommerce Payment Monitor laat in haar rapport zien dat betaalmethoden zoals iDeal en AfterPay steeds populairder worden. AfterPay laat de grootste groei zien in het aantal aankopen (maar liefst +49%).

Daarbij was het aankoopbedrag op een smartphone in 2015 nog €56,- en steeg dit in 2016 naar een bedrag van €68,-. Ook het gemiddelde aankoopbedrag op een tablet neemt toe, van €100,- naar €104,-. Het zou zonde zijn als u dit mis zou lopen omdat de website niet optimaal werkt op een van de hierboven genoemde apparaten.

Hulp nodig met uw website?

U begrijpt inmiddels wel dat een responsive design ontzettend belangrijk is. Heeft u nog geen responsive design? RTM Business kan u daarbij helpen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende eerste afspraak.

Comments are closed.