Social Media Management

Optimaliseer het resultaat van uw social media met de juiste strategie. Benieuwd naar wat RTM Business voor uw website kan betekenen?

Om als bedrijf actief aanwezig te zijn op één of meerdere social media kanalen kost veel tijd. De verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter hebben daarnaast allemaal een verschillende aanpak nodig. Het kost u te veel tijd om dit allemaal tot in detail uit te zoeken en u vraagt zich af: kan ik social media uitbesteden?

Social media manager

U vraagt zich vast af hoe wij kunnen weten wat we moeten delen op uw social media kanalen. Daarvoor zijn de volgende stappen van belang:

1. Social media plan : informatie delen is cruciaal voor een goed social media plan en uitvoering. Uw social media strategie moet in synergie zijn met uw bedrijfsplan. Door middel van een brainstorm sessie bedenken we samen hoe u uw doelgroep wil aanspreken en wie uw ideale klant is. Door middel van een social media analyse kijken we waar u nu staat. Vervolgens zullen we uw doelgroepen in kaart brengen en de kansen voor bijbehorende kanalen analyseren. Op verschillende kanalen zitten verschillende doelgroepen. Op snapchat zit bijvoorbeeld een hele jonge generatie. Uiteindelijk maken we concrete afspraken wat we voor u zullen doen. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van Facebook of Instagram advertenties? U kunt ervoor kiezen om content zelf aan te leveren of dit door ons te laten doen. Wanneer u de content zelf aanlevert, kunnen wij ook de content optimaliseren

2. Content kalender : vanuit het social media plan zetten we een raamwerk op voor de volgende periode. Via een content kalender plannen we per kanaal de posts in die van tevoren bedacht zijn. Daarnaast verzamelen we wekelijks actuele, relevante informatie voor uw doelgroep(en) wat ook gedeeld kan worden.

3. Content publiceren : vervolgens worden de berichten gepubliceerd en doen wij de social media monitoring. We houden bijvoorbeeld rekening met wanneer de beste tijd is om op Instagram te plaatsen of op facebook te posten. Welke posts/filmpjes/tekst/afbeeldingen/verhalen werken?

4. Rapportage : aan het einde van de maand krijgt u een rapportage waarin u overzichtelijk kunt zien hoe het gaat. Periodiek bepalen we samen met u of de strategie aangepast moet worden.

B2B Social media

Facebook voor bedrijven? Ook wanneer u geen consumenten, maar bedrijven als doelgroep heeft kan social media van belang zijn. Kanalen zoals Facebook, LinkedIn en twitter worden ingezet om merkbekendheid te vergoten en vertrouwen te kweken. Het zorgt voor meer verkeer naar uw website en ook de marktpositie is beter door B2B social media marketing. Ook B2B klanten onderzoeken een product eerst online voordat ze het kopen (bron). 

Social media bureau

Als online marketing bureau zien wij de invloed van social media. Wij houden graag de social media trends bij en overleggen dit tijdens strategie vergaderingen met onze klanten. Op zoek naar een social media expert? Die hebben wij in huis!