SEA Optimalisatie

SEA consultancy – Google Ads, Display en Shopping

SEA helpt uw organisatie, door middel van gericht te adverteren, meer verkeer van uw doelgroep op uw website te genereren. SEA (Search Engine Advertising) toont advertenties op een standaard plek in de zoekresultaten. RTM Business helpt u hierbij door alle belangrijke instellingen aan te passen en door middel van analyse alleen de relevante producten en/of diensten aan de juiste zoekers aan te bieden. Wij helpen u om op een bepaalde doelgroep te richten, zodat de werking van de advertenties geoptimaliseerd is.

Google is de leidende zoekmachine voor SEA en heeft zijn eigen advertentiesysteem genaamd Google Ads, voorheen Adwords. Google hanteert verschillende advertentie prijs modellen. Een bekend voorbeeld is het Cost Per Click (CPC) systeem, waarbij u betaalt per keer dat een persoon op uw advertentie klikt. Andere systemen zijn het CPM (Cost per Mille), CPL (Cost per Lead) en CPS (Cost per Sale).

Soorten Google Ads campagnes

Er zijn 3 soorten campagnes die u kan starten:

– Tekstadvertenties

– Shopping advertenties

– Display advertenties

Tekstadvertenties

De tekstadvertenties zijn de meest bekende advertenties in Google. U kan ze vinden boven of onderaan de pagina, afhankelijk van het bod, kwaliteit en relevantie van de advertentie. Bij tekstadvertenties kan u heel gericht targetten op locatie, leeftijd, geslacht en in-market doelgroepen.

Shopping advertenties

Shopping advertenties worden voornamelijk gebruikt door webshops. Google Shopping campagnes kunnen voor veel orders zorgen, maar kunnen ook onnodig veel geld kosten. Het goed instellen van uw shopping campagne is hierin key.

De shopping advertenties worden automatisch gegenereerd op basis van wat er in de feed wordt meegestuurd en wat er als bod wordt meegegeven. Een goede feed maken kost veel tijd en kennis. Wij raden aan om altijd in het begin goede zorg te geven aan de feed, zodat het gelijk goed staat. Feeds die te snel zijn opgezet, leveren bijna altijd problemen op de langere termijn op.

Wij besteden extra zorg aan de feed door deskundige aandacht met de feedmanagementtool Channable. Meer weten over het online zetten van uw productfeed? Neem dan contact op!

Display advertenties

Wilt u meer bekendheid voor uw merk bij de juiste doelgroep? Wij zorgen voor een goede doelgroepanalyse, zodat de gewenste doelgroep wordt bereikt. Met Google Display advertenties kunt u met uw promotie specifieke doelgroepen benaderen. Uw advertenties worden op de juiste plekken weergegeven om het bereik zo groot mogelijk te krijgen. Vervolgens moeten geïnteresseerden op een goede landingspagina terechtkomen. Een goede landingspagina kenmerkt zich door een snel en makkelijk te vinden doelstelling van de campagne. Het uitzoeken van de juiste doelgroep en het instellen van de campagne is een precies werkje, waar we u graag bij helpen.

Het goed instellen van de advertentie campagne is van groot belang, inclusief het optimaliseren van de inhoud achter de advertentie link, die moet kloppen met de zoekvraag van de bezoeker. RTM Business helpt u hier graag mee. Neem gerust contact op met ons en bespreek de mogelijkheden met één van onze specialisten op dit gebied.