Bedrijven en social media

Bedrijven en social media

03/05/2013

Bedrijven en social media: Hoe belangrijk is social media voor bedrijven?

Bedrijven en social media, een goede keus?

Social media voor bedrijven is een goede optie. Tenminste, als de content relevant is en het daarmee waard is om te delen. Er zijn genoeg voordelen van social media voor bedrijven: Het inzetten van social media kan verschillende bedrijfsdoelen ondersteunen. Klanten verwachten tegenwoordig ook vaak dat ze bedrijven online kunnen vinden en benaderen. Het is daarom belangrijk om social media te integreren binnen de bedrijfsstrategie.

Social media zijn geschikte platformen om de dialoog met uw bezoekers aan te gaan. Social media kunnen uw bedrijf maken, maar het kan ook anders uitpakken. Vooral als u geen strategie heeft. Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van WhatsApp Business? of van Instagram Shopping?

De marketingkant van bedrijven en social media

De marketingkant van bedrijven en social media bieden u de mogelijkheid om uw doelgroep kennis te laten maken met uw producten en/of diensten. Door op social media een actie te lanceren, kunt u uw doelgroep goed bereiken. Bedenk alleen wel dat u social media bij moet houden. Het is dus verstandig om van tevoren te bedenken hoe vaak u wil posten, hoe u klanten zo snel mogelijk te woord gaat staan en hoe u opvallend en origineel blijft. Potentiële klanten gebruiken social media vaak als oriëntatieproces. Ze kijken vaak eerst online voordat ze echt een aankoop gaan doen. Het is dus belangrijk hoe uw bedrijf zich online presenteert.

Voorbeeld social media voor bedrijven RTM Businessv

 

Klanten betrekken bij uw bedrijf: innovatie/recensies/meningen

De mening van het publiek over uw organisatie wordt steeds belangrijker. Google hecht waarde aan recensies en waarderingen. Bovendien zorgen deze recensies voor social proof, iets wat potentiële klanten over de streep kan trekken. Daarnaast levert het voor u informatie op die bruikbaar is voor de verbetering van uw producten en diensten.

Social media bieden een goede manier om klanten bij uw bedrijf te betrekken. Bovendien zorgen ze ook voor een platform waar uw potentiële klanten recensies over uw bedrijf kunnen lezen.  Klanten doen soms veel moeite om een leuke post over uw bedrijf te schrijven, wat op een ongedwongen manier een grotere groep mensen bereikt.

Social media bedrijven

De SEO kant van bedrijven en social media

Bedrijven en social media zijn ook een waardevolle combinatie wanneer het gaat om het genereren van links naar de content op uw website. Met plugins zoals de Yoast WordPress SEO optimaliseert u makkelijk uw berichten voor social media. Niet alleen kunt u zelf links delen, maar ook uw volgers kunnen uw links delen. Dat zorgt ervoor dat de linkpopulariteit van uw website toeneemt. Vervolgens wordt het voor u makkelijker om met content hoog in de ranking van Google te scoren.

Welk social media platform is het beste voor jouw bedrijf?

Kom er snel achter welk social media platform het beste voor jouw bedrijf is!

Samengevat; bedrijven en social media zijn geen doel op zich maar bieden ondersteuning aan de online strategie. Alles begint met doelstellingen.

Mogelijk ook interessant voor u: