Doelgroep bepaling

Maak vooraf duidelijk wie uw doelgroep is

Bent u bezig met het opzetten van een website of webshop? Zorg er dan voor dat vooraf duidelijk is wie de doelgroep voor uw bedrijf is. Door uw doelgroep te definiëren kan u uw SEO content hierop aanpassen. Doelgroep bepaling is daarom van essentieel belang voor uw bedrijf. RTM Business is gespecialiseerd in het bepalen van de doelgroep en kan dit voor u uit handen nemen.

Waarom is doelgroep bepaling van belang

Veel bedrijven richten zich niet op een specifieke doelgroep en proberen zo zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Wij richten ons op iedereen”

Dit horen wij dan ook vaak. Het is deels waar dat wanneer u uw bedrijf richt op de volledige markt dat de kans groter is dat er iemand geïnteresseerd is in wat u aanbiedt. Daar tegenover staat dat het specificeren van de juiste doelgroep kan leiden tot een persoonlijke aanpak en langdurige relaties. Wanneer u weet wie uw doelgroep is, kunt u uw content zo optimaliseren dat het voor de potentiële klanten als persoonlijk wordt ervaren. Het personaliseren van content draagt bij aan het verhogen van klantloyaliteit. Daarnaast kunt u door doelgroep bepaling de focus leggen op de bezoekers die potentie hebben om over te gaan tot een conversie. Dit door content optimalisatie toe te gaan passen.

Welke inzichten kan RTM Business geven?

RTM Business gaat onderzoeken welke doelgroepen interessant zij voor uw bedrijf en welke de meeste conversies oplevert. Hierbij is het van belang dat er duidelijk gesegmenteerd wordt op meerdere factoren.

Het kan zo zijn dat bijvoorbeeld de meest  voorkomende doelgroep die op uw website komt een vrouw is tussen de 41-45 jaar, dit is echter geen garantie dat dit uw belangrijkste doelgroep is. Mogelijk is dit namelijk niet de doelgroep die aak een aankoop zou doen. Het is daarom van belang dat er bij doelgroep bepaling geen gehaaste beslissingen worden gemaakt.

Devices

Van welke apparaten maakt uw doelgroep gebruik? (desktop, tablet, mobiel)

Geslacht

Wat is het geslacht van de meest converterende bezoeker?

Locatie

Uit welk land, provincie of plaats komen de bezoekers vandaan?

Leeftijd

In welke leeftijdsklasse zitten de bezoekers die voor uw website belangrijk zijn?

Opleidingsniveau

Welk opleidingsniveau hebben de belangrijkste bezoekers?

Affiniteiten

Welke interesses heeft uw doelgroep. Wat kunt u met deze gegevens?

Adverteren op doelgroep op social media

Wanneer de doelgroep is bepaald, kan RTM Business u ook helpen bij het bereiken van deze doelgroep, bijvoorbeeld door middel van social media. Er zijn verschillende social media platformen waarop geadverteerd kan worden. Denk hierbij aan Facebook, Instagram en LinkedIn. Het verschilt per doelgroep welke soort advertentie het meest effectief is. Voorbeelden van advertentiemogelijkheden zijn:

– Kortingsactie
– Video
– Informatie bieden aan uw doelgroep

Via de verschillende social media platforms kunnen er specifieke doelgroepen worden getarget. Aan RTM Business de taak om dit zo specifiek mogelijk uit te voeren voor het beste resultaat.

Waarom RTM Business?

Wilt u duidelijk hebben welke doelgroep voor uw bedrijf het belangrijkste is? RTM Business zoekt dat haarscherp voor u uit, om zo gericht naar de toekomst duidelijkheid te creëren. Doordat RTM Business jarenlange ervaring heeft met het bepalen van de doelgroep, kunnen wij er samen met u voor zorgen dat uw doelen worden bereikt.

Marieke Luider SEO specialist, RTM Business