De nieuwste User Experience trends van 2018!

Inmiddels is een goede user experience (of UX) niet meer weg te denken. Keuzes maken op basis van een eigen mening is overrated. Het is belangrijk om te luisteren naar wat uw doelgroep! Om u te helpen, hebben wij de belangrijkste trends op gebied van user experience op een rijtje gezet.

1. De klant staat voorop

Regel nummer één: Uw klant is koning. Zij zijn immers degene die een product of dienst afnemen en voor uw bestaan zorgen. Human-centered design is een manier van ontwikkelen en verbeteren van digitale producten en diensten. Hierbij wordt de eindgebruiker centraal gesteld. Want wie is de gebruiker eigenlijk? Wat zijn de behoeftes? Wanneer gebruikt hij het product?

2. Altijd blijven testen en onderzoeken

Deze trend sluit goed aan op de eerste trend. U kent uw website of webshop als geen ander. U weet precies waar elke knop zit en verwacht hetzelfde van uw doelgroep. Maar verloopt de customer journey van de gebruiker wel zo soepel? Laat uw website testen door mensen van zowel binnen- als buitenaf. Zo verkrijgt u mogelijk nieuwe inzichten over de indeling van uw site.

Een tweede mogelijkheid om te testen, is het toepassen van A/B-testen. Door telkens kleine aanpassingen te testen, kunt u zien wat het beste of gewenste resultaat oplevert. Het is tijdrovend, maar kan u in de toekomst veel opleveren.

3. Kijk naar de pagespeed

Page speed is een beetje het ondergeschoven kindje. Toch raden we u aan om eens goed naar de pagespeed te kijken. Bezoekers zijn 'ongeduldig', dus willen snel een antwoord op de vraag die zij hebben. Wanneer het langer dan 3 à 4 seconden duurt tot uw pagina is geladen, is de kans groot dat de bezoeker weg klikt.

Als een gebruiker op uw zoekresultaat klikt en kort daarna weer terugkeert naar dezelfde resultatenpagina op Google, dan ziet Google dat als een negatief signaal. Google gaat er namelijk vanuit dat de gebruiker niet de juiste informatie heeft gevonden en past hierdoor de ranking aan. Reden genoeg om wat aan uw pagespeed te doen!

Benieuwd hoe snel uw website laadt? Ontdek het via deze website. Je krijgt veel tips om een site sneller te laten laden. Toch komt daar ook een technisch deel bij kijken. Wij hebben de kennis en kunde in huis om u daarbij te ondersteunen. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen!

pagespeed user experience

4. Afleiding vermeiden

Afleiding kan ervoor zorgen dat de bezoeker geïrriteerd wordt en uw website/webshop verlaat. Zorg dus dat er, vooral in het aankoopproces, zo min mogelijk afleidingen zijn.

Comments are closed.