Omzet webshops stijgt alweer harder dan die van fysieke winkels in 2018

Omzet webshops stijgt

14/12/2018

Ook dit jaar steeg de omzet van webshops harder dan de omzet van fysieke winkels, wat vorig jaar ook het geval was. De omzet van de detailhandel was 3 procent hoger in het derde kwartaal van 2018, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, volgens cijfers van het CBS. Opvallend hierbij is dat er een omzetdaling te zien is in de meubelbranche, wat de eerste omzetdaling in vier jaar tijd is voor deze specifieke branche in de detailhandel. Recent maakte het CBS bekend dat ook in oktober 2018 de detailhandel 3,3 procent meer omzet draaide dan in 2017. Lees snel verder hoe de situatie nu is aan het eind van 2018.

Online omzet hoger dan fysieke winkel

In het derde kwartaal van 2018 werd via webshops 10,5 procent meer verkocht dan een jaar eerder. In oktober hebben webwinkels, met verkoop online als hoofdactiviteit, bijna 7 procent meer omgezet in oktober 2018 dan in dezelfde maand een jaar eerder. De omzet van winkels die verkoop online als nevenactiviteit hebben, groeide met bijna 28 procent. In oktober was de algemene online omzet ruim 14 procent hoger t.o.v. dezelfde maand een jaar eerder.

 

Online omzet ruim 14 procent hoger

 

Branche Omzet

De percentuele verandering van omzet ten opzichte van een jaar eerder loopt uiteen voor verschillende branches. De meest opvallende is die van de meubelbranche. De omzet van meubelwinkels is in het derde kwartaal van 2018 voor het eerst met 0,9 procent gedaald, met een daling van verkopen van 3,1 procent. De grootste daling kwam uit de non-foodsector. Speelgoedwinkels zagen hun omzetten dalen met 14,1 procent. Ook schoenenwinkels en winkels in de consumenten elektronica zagen hun omzet dalen met respectievelijk 3,6 en 1,6 procent. In de tabel hieronder ziet u voor alle branches wat de procentuele verandering in omzet was ten opzichte van een jaar eerder.

Omzet detailhandel naar branche, 3e kwartaal 2018

 

Hulp bij omzet verhogen webshop

Ziet u de omzet van uw webshop nog niet stijgen? RTM Business heeft jarenlange ervaring met het genereren van meer omzet voor webshops. Benieuwd wat RTM voor u kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op.

 

Bronnen:

Mogelijk ook interessant voor u: