Meta description van 160 naar 300 tekens?!

Als u onlangs iets heeft opgezocht binnen Google, zal u het misschien al hebben gezien. De meta description van een aantal zoekresultaten zijn langer geworden! Wij leggen u graag meer uit over de veranderingen binnen Google.

Wat is een meta description?

Mocht u nog niet weten wat een meta description is, is dat geen probleem. Wij leggen het kort aan u uit. Deze description is de korte 'tekst snippet' onder de titel van een zoekresultaat in Google.

De description geeft een kleine uitleg over de desbetreffende pagina. U kunt de doelgroep hiermee overtuigen om uw pagina te bezoeken of contact op te nemen.

Meta description RTM Business

De voordelen van een langere meta description

Met een meta description kan u mensen overtuigen om uw website/pagina te bezoeken. Doordat je meer tekens mag gebruiken, heb je dus meer kans om iemand te overtuigen. Door de extra ruimte kunt u de zoeker nieuwsgierig maken, wat ervoor kan zorgen dat de CTR stijgt.

meta description Rolgordijnwinkel.nl

Het kan zijn dat u al een aantal langere descriptions heeft gezien. Google kiest in dit geval zelf een tekst uit waarbij de inhoud van de pagina wordt uitgelegd.

Wat u nu al kunt doen!

Analyseer de meest bezochte pagina's van uw website via de organische zoekresultaten. Pas hiervan de meta description aan tot een maximum van 300 tekens. Laat dit enkele dagen zo. Na een week kan je de click through rate bekijken. De kans is groot dat deze iets gestegen is dankzij de langere description!

Comments are closed.