Meer Nederlanders shoppen online

online kleding verkopen nederlanders online shoppen webshop conversie

25/08/2016

In 2015 kocht maar liefst 71% van de Nederlanders online. Dit aantal is in de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld. Nederland staat hiermee in de top 5 van de Europese Unie. Per aankoop wordt er meestal 100 tot 500 euro uitgegeven. Maar niet alleen Nederlanders zijn meer gaan shoppen. In 2005 was een kwart van de Europeanen een e-shopper, in 2015 is dat ruim de helft.

online-winkelen

Landen als Litouwen, Roemenië en Bulgarije laten een aanzienlijk lager percentage aan online shoppers zien. Zo is te zien dat in deze landen het internetgebruik vele malen lager ligt.

Weinig aankopen buiten Nederland

Slechts een derde van de Nederlanders koopt online in andere EU-landen. De meerderheid shopt online in eigen land. Het aantal webwinkels is daarbij flink toegenomen, van 15 duizend in 2010 tot 32 duizend in 2015.

Eigenlijk geldt het ‘in eigen land shoppen’ voor elk EU-land. Een uitzondering is Luxemburg, 90% van de Luxemburgers bestelt goederen of diensten uit andere EU-landen.

De redenen om niet bij een buitenlandse webwinkel te kopen zijn onder andere dat er geen vertrouwen is in de buitenlandse webwinkel, dat een deel van de webwinkels geen buitenlandse kopers accepteert en ook problemen met de bezorging worden aangedragen.

Bedrag internetaankopen vaak tussen 100 en 500 euro

Van de Nederlandse internetshoppers geeft 40 procent 100 tot 500 euro uit per internet aankoop. Dit komt overeen met het EU-gemiddelde. E-shoppers uit het Verenigd Koninkrijk geven vaker grotere bedragen uit.

 

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/24/meer-nederlanders-shoppen-online

Mogelijk ook interessant voor u: