IP-adres uitsluiten in Google Analytics

27/10/2019

IP-adressen uitsluiten Google Analytics

Google Analytics is met meer dan 90% marktaandeel de meest populaire analysesoftware. De kans is groot dat u hier ook gebruik van maakt. Heel handig, al die data. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat deze data 100% betrouwbaar is. Bezoeken aan de website door u en uw collega’s kunnen een vertekend beeld geven, en dat is niet de bedoeling. Gelukkig kan dit eenvoudig voorkomen worden. Hieronder leggen we uit hoe u eigen verkeer kunt uitsluiten in Google Analytics.

Stap 1: IP-adres achterhalen

In Google Analytics is het mogelijk om uw IP-adres uit de data te filteren. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om eerst te achterhalen wat uw IP-adres is. Een simpele zoekopdracht in Google op ‘Wat is mijn IP?’ geeft u direct het antwoordt.

Stap 2: IP-adres uitsluiten

IP-adres achterhaald? Goed, dan kan het nu het eigen verkeer naar uw website uitgesloten worden. Voordat we hiermee beginnen dient u in te loggen op Google Analytics. Controleer voor de zekerheid of u op het gewenste Analytics-account aan het werk bent.

Links onderaan de pagina kan er gekozen worden voor ‘beheerder’. Klik op het tandwiel om naar de desbetreffende pagina te gaan. Op de beheerderspagina staan drie kolommen:

  1. Account
  2. Property
  3. Weergave

Klik vervolgens in de eerste kolom op het onderdeel ‘Alle filters’.

eigen verkeer uitsluiten google analytics

 

Klik vervolgens op de rode knop met de tekst ‘Filter toevoegen’.  Geef de filter een passende naam. Nu moeten de overgebleven opties ingesteld worden.

Kies bij filtertype voor ‘Vooraf gedefinieerd’. Klik daarna op Filtertype selecteren en kies voor ‘Uitsluiten’. Klik daarna op Bron of bestemming selecteren en kies voor ‘verkeer van de IP-adressen’. Vervolgens klikt u op Expressie selecteren en selecteer de gewenste optie. Nu kan uw IP-adres ingevoerd worden. Ter afsluiting selecteert u bij het tekstvak Filter toepassen op weergaven de gewenste optie en klikt u op toevoegen.

Meerdere IP-adressen

Werkt u op meerdere locaties? Bezoeken uw partners ook de website? Dan is het verstandig om deze IP-adressen ook uit te sluiten. Hierdoor blijft de data betrouwbaar.

Heeft u na het volgen van de stappen nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee!

 

Mogelijk ook interessant voor u: