Google Update Hawk: Wat kunnen we verwachten?

Google Update Hawk

Op 22 augustus 2017 heeft Google weer een algoritme update uitgevoerd. De Google Update Hawk is een opvolger van de Hummingbird, Penguin en Panda update. Wat kunnen we verwachten van de nieuwste update? Wij leggen het u graag uit.

Wat is de update van Hawk?

Deze update heeft vooral veel invloed op de lokale SEO resultaten. De manier van filteren van de lokale zoekresultaten (zoals SEO Utrecht) is aangepast. Google probeert dubbele resultaten in een lokale zoekopdracht te voorkomen. Bij een vorige update werd er al gefilterd op adressen. Jammer genoeg werd ook gefilterd tussen bedrijven met vergelijkbare dienstverlening. Het bedrijf met de hoogste organische ranking won. De nieuwe update, Google Update Hawk, probeert negatieve effecten van het filteren uit de vorige update te beperken.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, hebben wij hier een voorbeeld. RTM Business is gevestigd in de Van Nelle fabriek. Wij zijn echter niet de enige welke opereert op hetzelfde adres. Het bedrijf welke gevestigd is op deze locatie met de hoogste organische ranking won en kwam dus bovenaan in de zoekresultaten.

Wat kunt u doen om het beste uit deze update te halen?

Zijn lokale zoekopdrachten ook voor u erg belangrijk? Dit is wat u kunt doen om het beste uit de Google Update Hawk te halen.

  • Werk met een Google Business Listing. Dit is de lijst met adresgegevens, maar ook recensies die te zien zijn in de zoekresultaten. Kijk daarbij goed of alle gegevens nog up to date zijn;
  • Positieve reviews zijn belangrijker dan ooit. Zorg dat u deze via Google of andere platformen kunt genereren;
  • Creëer content welke specifiek gericht is op uw locatie/lokale markt.

Heeft u niet voldoende tijd om dit zelf op te lossen? Wij nemen deze taken graag uit handen. Bel ons of maak een afspraak voor een vrijblijvende afspraak. Wij laten graag zien welke kennis en kunde wij in huis hebben!

Comments are closed.