Google Chrome komt met https waarschuwing

https waarschuwing google chrome - rtmbusiness.nl

19/09/2017

Ziet u een https waarschuwing in Google Chrome? Vanaf juli 2018 markeert de Chrome browser van Google niet-https website als ‘onveilig’. Sinds oktober 2017 kregen gebruikers van Google Chrome al een https waarschuwing bij het invullen van een webformulier op een website die nog liep op http. Geloof ons als wij zeggen dat u niet blij moet zijn met zo een veiligheidswaarschuwing. Google Chrome is werelwijd, met een marktaandeel van 63%, de meest gebruikte browser online. In Nederland ligt het percentage iets lager. Toch is het met 47% ook in ons land de meest gebruikte browser. Een waarschuwing op uw site kan negatieve gevolgen hebben.

Http niet veilig meer (2018)

Door middel van de beveiligingsgegevens die uw browser aangeven, kunt u controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken. Links van de balk waar de website in staat die u op dat moment bezoekt, staat een symbool. Dit symbool geeft aan hoe veilig het is om een site te bezoeken en te gebruiken. Het geeft aan of de site een beveiligingscertificaat heeft, of Google Chrome dat certificaat vertrouwt en of de browser een privéverbinding met de site heeft.

Een slotje geeft hierbij aan dat u zich op een beveiligde website bevindt. Ziet u een rood driehoekje naast uw zoekbalk? Dan is het een niet beveiligde of gevaarlijke website. Een info symbool geeft aan dat de website geen gebruik maakt van een privé verbinding. Er is een mogelijkheid dat iemand de informatie die je verzendt of ontvangt via deze site, kan bekijken of wijzigen.

Https waarschuwing bij webformulieren (2017)

Bij elk formulier, zoals een contact- of zoekformulier, op een website die nog niet loopt op https, zal een bezoeker die de website via Google Chrome bezoekt een waarschuwing krijgen. U krijgt hierbij een waarschuwing in de adresbalk te zien. Het grootste probleem wat hieraan gekoppeld wordt, is dat de website als ‘onveilig’ wordt gemarkeerd en dat bij elk invulveld een waarschuwing gegeven zal worden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van versleutelde gegevens, is het veel moeilijker voor een buitenstaander om mee te kijken met de informatie die wordt ingevuld.

Https waarschuwing voorkomen doet u zo

Het enige wat u moet doen is zorgen dat uw website niet op http, maar op https loopt. Het verschil is dat https veiliger is. De extra ‘s’ staat hier voor ‘secure’. Dit betekent dat gegevens versleuteld zijn en voor een buitenstaander dus niet te zien is welke gegevens er via een formulier verstuurd worden.

Wat u moet doen om uw website te laten draaien op https, is het installeren van een SSL certificaat. Dit kan gedaan worden door de beheerder of provider van je website. Bevoordeel uw website met een SSL certificaat, om niet naar beneden te zakken in de resultaten. Een groot bijkomend voordeel: een website zonder waarschuwingen is gunstig voor de gebruiksvriendelijkheid en het bounce-percentage van de website! Veel bezoekers haken namelijk af na het zien van een dergelijke melding. Google vindt het belangrijk dat websites veilig zijn en probeert dit al een paar jaar aan te geven. Bovendien is het belangrijk voor de nieuwe privacy wetgeving (AVG), die veiligheid van gegevens voorop stelt. Veel websites zijn dan ook over gegaan naar een veilige variant. We raden u dan ook aan om niet achter te blijven.

Wilt u hulp bij een SSL certificaat op uw website of heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op!

https ssl certificaat google waarschuwing

Mogelijk ook interessant voor u: