Google Chrome komt met https waarschuwing

Vanaf juli 2018 zal de Chrome browser van Google niet-https website als 'onveilig' markeren. Sinds oktober 2017 kregen gebruikers van Google Chrome al een https waarschuwing bij het invullen van een webformulier op een website die nog liep op http. Geloof ons als wij zeggen dat u niet blij moet zijn met zo een veiligheidswaarschuwing.

Http niet veilig meer (2018)

Google vindt het belangrijk dat websites veilig zijn en probeert dit al een paar jaar aan te geven. Bovendien is het belangrijk voor de nieuwe privacy wetgeving (AVG), die veiligheid van gegevens voorop stelt. Veel websites zijn dan ook over gegaan naar een veilige variant. Bevoordeel uw website met een SSL certificaat, om niet naar beneden te zakken in de resultaten. Een groot bijkomend voordeel: een website zonder waarschuwingen is gunstig voor de gebruiksvriendelijkheid en het bounce-percentage van de website!

Https waarschuwing bij webformulieren (2017)

Bij elk formulier, zoals een contact- of zoekformulier, op een website die nog niet loopt op https, zal een bezoeker die de website via Google Chrome bezoekt een waarschuwing krijgen. Het grootste probleem wat hieraan gekoppeld wordt, is dat de website als 'onveilig' wordt gemarkeerd en dat bij elk invulveld een waarschuwing gegeven zal worden.

Google Chrome is werelwijd, met een marktaandeel van 63%, de meest gebruikte browser online. In Nederland ligt het percentage iets lager. Toch is het met 47% ook in ons land de meest gebruikte browser.

Https waarschuwing voorkomen doet u zo

Het enige wat u moet doen is zorgen dat uw website niet op http, maar op https loopt. Het verschil is dat https veiliger is. De extra 's' staat hier voor 'secure'. Dit betekent dat gegevens versleuteld zijn en voor een buitenstaander dus niet te zien is welke gegevens er via een formulier verstuurd worden.

Wat u moet doen om uw website te laten draaien op https, is het installeren van een SSL certificaat. Dit kan gedaan worden door de beheerder of provider van je website. Laat dit vóór juli 2018 doen, want vanaf dat moment zullen waarschuwingen verstuurd worden.

Wilt u hulp bij een SSL certificaat op uw website? Neem vrijblijvend contact op!

https ssl certificaat google waarschuwing

Comments are closed.