Conversie verhogen webshop: tips & tricks!

Conversie verhogen webshop tips & tricks - RTM Business

02/08/2018

Conversie verhogen webshop: met deze tips lukt dat!

Conversie verhogen voor uw webshop? Meer conversies met uw webshop krijgen is onderdeel van een proces. Zodra uw webshop werkt begint het werk om klanten te werven en dat stopt niet. Gevonden worden in Google is een continue proces, die u wilt winnen van concurrenten om ze alvast een stap voor te zijn. Zodra u gevonden wordt is het van noodzaak dat uw klanten moeiteloos door uw website manoeuvreren. Als laatste wilt u uw bestaande klanten behouden. De cirkel begint weer van voor af aan als zij u weer terugvinden.

Verkeer website analyseren

Om te weten of u al de mogelijke doelgroepen aan trekt die u wilt aantrekken is het van belang om de huidige situatie van uw website te analyseren. Door het sitegedrag te analyseren kunt u bovendien zien of de huidige website bezoekers daadwerkelijk vinden wat zij zochten. U kunt verschillende tools gebruiken waarvan Google Analytics veruit de bekenste is. RTM Business gebruikt een veelvoud aan verschillende tools om het website verkeer van klanten te monitoren. Hierdoor weten we precies wat voor potentiële klanten zich op een website bevinden en spelen onze specialisten hierop in.

Conversie verhogen webshop door SEO

Om de conversies van uw webshop te verhogen is belangrijk voor uw website om op een hogere plek in de zoekresultaten te eindigen. Dit kan gratis met  search engine optimization (SEO). Dit kunt u onder andere doen door metabeschrijvingen toe te voegen en een keyword analyse uit te voeren voordat u tekst voor uw website schrijft. Sommige zoekwoorden zijn heel populair, waarbij het dus lastig is om hier hoog op te scoren. Het is daarom van belang dat u zich ook richt op de zogenaamde ‘long-tail’ zoekwoorden. Deze zoekwoorden zijn mogelijke ‘synoniemen’ voor de oorspronkelijke zoekwoorden. Uw naamsbekendheid speelt een grote rol bij SEO, omdat u hierop waarschijnlijk het makkelijkst gevonden wordt. Zorg er dus voor dat u uw naamsbekendheid opbouwt door bijvoorbeeld social media &  SEA te gebruiken (zie hieronder). Meer informatie over SEO? Lees dan over onze SEO Consultancy.zoekmachine optimalizatie hoe verhoog ik de omzet van mijn webshop? webshop omzet verhogen RTM Business specialisten in online resultaat

Conversie verhogen webshop door SEA

Om uw verkeer een extra boost te geven kunt u ook gebruik maken van Search Engine Advertising (SEA). Hierbij is het extra van belang dat uw website goed aansluit bij de wensen van de klant, zodat u het maximale uit deze investering haalt. U doet namelijk een investering in advertenties in Google, op een vaste plaats in de zoekresultaten. Meer informatie over SEA? Lees dan over onze SEA Consultancy.

Conversie verhogen bij uw webshop & klanten behouden

Wanneer klanten daadwerkelijk zijn overgegaan tot aankoop, is het belangrijk om ze te behouden. Hebben ze opmerkingen? Suggesties? Neem het serieus, maar pijl ook de meer algemene mening. Het verwerken van feedback kan de tevredenheid van klanten verhogen. Daarnaast kunt u reviews van producten toestaan, zodat u een kwalitatief assortiment kan aanbieden die aansluit op de behoefte van uw (potentiële klanten). Goede reviews kunnen bijdragen aan het vertrouwen van bezoekers die twijfels hebben voor een aankoop. Dit kan ook een reden zijn om uw klanten te vragen om een review achter te laten op een review website. Tenslotte kunt u klanten die al vaker aankopen hebben gedaan persoonlijke aanbiedingen sturen. Beloon ze voor hun loyaliteit!zoekmachine optimalizatie hoe verhoog ik de omzet van mijn webshop? webshop omzet verhogen RTM Business specialisten in online resultaat

Conversie verhogen webshop door RTM Business?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u zo druk bezig bent met uw webshop, dat u helemaal geen tijd heeft om zich te verdiepen in alle marketing aspecten. Het team van specialisten bij RTM Business helpt u graag verder. We zien vaak dat een klant die voor het eerst bij ons komt, zich alleen focust op één marketing element (bijvoorbeeld social media). RTM Business kan zich voor u richten op het totaal plaatje. Natuurlijk kunt u ook met specifieke vragen naar ons toekomen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag!

Mogelijk ook interessant voor u: