Website analyse

Online succes behalen? Een website analyse helpt u bij het behalen van uw doelen

Benieuwd naar welke optimalisatie mogelijkheden er voor uw website zijn? Laat dan uw website analyseren door één van de SEO experts van RTM Business. Uw website wordt bij de website analyse grondig gescand om zo alle kansen voor uw bedrijf in kaart te brengen.

Wat is website analyse?

Bij website analyse wordt de gehele website onderzocht om zo uw huidige website of nieuwe website te optimaliseren. Deze analyse zorgt ervoor dat er voor u een heldere lijst komt met de goede punten van de website, maar de nadruk zal gaan liggen op de mogelijke verbeterpunten. Het doel van de website analyse is om u verder te helpen en te ondersteunen bij het optimaliseren van uw website.

Waarom kiezen voor website analyse?

Website analyse is een verzameling van de SEO-analyses bij elkaar. De analyses die RTM Business aanbiedt zijn als volgt:

Zoekwoordenonderzoek

Hoe krijgt u nieuwe bezoekers op de website. Welke zoekwoorden worden er gebruikt door potentiële bezoekers.

Doelgroep bepaling

Welke doelgroep is het belangrijkst? Welke mensen zijn het meest betrokken bij uw content?

Google analytics / search console

Analyse op basis van statistieken. Welke pagina’s zijn het meest interessant? Welke pagina’s leveren de meeste conversies.
s

SEO scan

Laat uw website scannen door een SEO-expert en zie welke mogelijkheden en kansen er voor uw website zijn.

Technische SEO

Maak uw website zo gebruiksvriendelijk om geen bezoekers te verliezen. Laat uw website zo optimaliseren dat gebruikers snel en gemakkelijk vinden waar zij naar op zoek zijn.
Bij het zoekwoordenonderzoek wordt er onderzocht op welke zoekwoorden uw website momenteel gevonden wordt en welke zoekwoorden als kansen voor uw bedrijf kunnen betekenen. Het zoekwoordenonderzoek heeft als doel om nieuwe bezoekers op de website te krijgen. Door uw website zo te optimaliseren dat u de vragen van potentiële bezoekers beantwoordt, gaat het aantal bezoekers stijgen.

Bij de analyse van de doelgroep wordt er onderzocht wie de belangrijkste doelgroep voor uw website is, welke doelgroep het meest betrokken is en hoe u deze doelgroep benaderd. Na deze analyse zal het voor u duidelijk moeten zijn welke doelgroep u moet bereiken, om deze in de toekomst te gaan targetten voor gerichte advertenties.

Technische SEO is van belang omdat uw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn voor de bezoekers. Daarnaast moeten de gebruikers snel en gemakkelijk vinden waarnaar zij op zoek zijn. Het is daarom van belang dit ook te optimaliseren. Wanneer gebruikers in bijvoorbeeld het bestelproces tegen een fout aanlopen is de kans een stuk kleiner dat de bestelling nog steeds doorgaat. Voorkom deze fouten, zodat u geen klanten misloopt.

Als laatste analyse worden de statistieken van uw website geanalyseerd. Hierbij wordt er gekeken naar programma’s zoals Google analytics en search console. In deze analyse wordt er onder andere onderzocht welke pagina’s de bezoekers het interessants vinden, bij welke pagina’s de meeste bezoekers afhaken of welke pagina de meeste conversies oplevert. Deze analyse is er om duidelijk met data de verbeteringen aan te kaarten, om zo uw doelen te bereiken.

Waarom RTM Business?

Website analyse is van groot belang bij het bereiken van uw doelen. Aangezien RTM Business veel ervaring en kennis heeft met het verrichten van website analyses, denk ik dat wij van grote hulp kunnen zijn voor u.specifiek voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvende eerste afspraak aan, om zo gezamenlijk tot een plan te komen.

Marieke Luider SEO specialist, RTM Business