De afgelopen tijd heeft Facebook achter de schermen gewerkt aan een nieuwe functie: de studio voor makers (ook wel Creator Studio). De nieuwe omgeving heeft een functie waar we al lang op zaten te wachten: de  ‘Instagram post inplannen’ optie. Hierdoor kunt u direct via uw bedrijfsprofiel posts & video’s in uw feed inplannen. Handig voor social media beheer!

Om deze functie te gebruiken moet uw bedrijfsprofiel gekoppeld zijn aan uw zakelijke Facebook account. De grootste voordelen zijn de inhoudsbibliotheek, de mogelijkheid om IGTV video’s in te plannen en de social statistieken. Wij vertellen u er graag meer over.

In Creator Studio uw Instagram posts inplannen

 

Via het tabblad ‘inhoudsbibliotheek’ krijgt u in de Studio voor Makers een overzicht te zien van alle Instagram video’s, foto’s & carrousel posts op uw account. Stories en IGTV-video’s kunnen hier ook teruggevonden worden. Op zoek naar een bepaalde post? Gebruik dan de handige filters. Een groot pluspunt is dat IGTV-video’s via Creator Studio daadwerkelijk kunnen worden ingepland. Andere tools hebben deze optie niet.

Hoe kan ik Instagram posts inplannen?

Wanneer u Creator Studio opent, en bovenin naar Instagram gaat krijgt u linksboven de mogelijkheid om een post in te plannen. Kies hierbij voor het gewenste type: Instagram feed of IGTV. Een Instagram story inplannen kan helaas nog niet. In het tabblad insights ziet u de statistieken van uw account terug.

Lees ook: Wat is de beste tijd om een Instagram post te plaatsen?

 

Creator Studio voor uw Facebook posts

 

Op Facebook was het al een tijdje mogelijk om posts in te plannen. Dit kan ook via de Creator Studio, zodat u alles handig via een plek kunt beheren. Hiervoor moet u bovenin op het Facebook icoontje klikken. Vervolgens staat er in de balk onder ‘Home’ de optie om iets te posten. Via de Facebook Creator Studio kunt u onder andere ook statistieken inzien en reageren op berichten in uw inbox. 

Ondanks dat er nog wat opties missen, zoals een preview op de tijdlijn van de twee platformen is het toch een goede eerste stap. Wilt u weten hoe u het beste uw Instagram of Facebook profiel kunt koppelen? Neem gerust contact op.

Social Media Management

Optimaliseer het resultaat van uw social media met de juiste strategie. Benieuwd naar wat RTM Business voor uw website kan betekenen?

GRATIS
E-BOOK

Heeft u genoeg traffic, maar valt het aantal conversies tegen? Start dan vandaag nog met conversie optimalisatie! Met dit E-book kan u zelf aan de slag met het optimaliseren van uw website. Behaal meer rendement uit uw bezoekers en verhoog uw omzet!

You have Successfully Subscribed!

Share This

Share this post with your friends!