Pagespeed: ondergeschoven kindje van zoekmachine optimalisatie

Het eerste waar u misschien aan denkt als u aan zoekmachine optimalisatie (SEO) denkt, is het gebruik van de juiste zoekwoorden om goed gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Waar u misschien niet zo snel aan denkt is dat de snelheid van uw website, oftewel de pagespeed, ook een enorm belangrijke rol speelt in de zoekmachine optimalisatie.

Zonder goede pagespeed geen succes

U kunt goede teksten op uw website hebben en de meest gezochte zoekwoorden gebruiken in uw optimalisatie, maar zonder een goede pagespeed zal het lastiger zijn om hoog in de rankings van Google te komen. De Google ranking tilt namelijk zwaar aan de ervaring van de gebruiker op uw website. In een tijd waarin we steeds drukker zijn en steeds minder tijd hebben, is het dan ook belangrijk dat de websites die we bezoeken snel zijn.

Het is gebleken dat zo’n 40%  van de bezoekers al verdwenen is wanneer een pagina er langer dan 3 seconden over doet om te laden. Google weet dit ook en telt dit dus zwaar mee in het bepalen van de ranking. Sterker nog: Google is het in de laatste 7 jaar steeds belangrijker gaan vinden.

Meer focus op de mobiele website

Bovendien heeft Google aan het einde van 2016 laten weten dat ze steeds meer gaan sturen op mobile first. Dat wil zeggen dat de mobiele versie van een website steeds belangrijker wordt bij het bepalen van de ranking. Dus ook de pagespeed van de mobiele versie van uw website wordt steeds belangrijker. Na een klein onderzoekje van Frankwatching is gebleken dat dit toch wel een probleem is voor vele websites. Waar Google 1 seconde laadtijd aanbeveelt voor een mobiele website doen de meeste websites die ze getest hebben er bijna 5 seconden over.

Online succesvol worden?

Wilt u ook online succesvol worden? Dan is het zeker belangrijk om op de pagespeed van uw website te letten! Met de test van Google kunt u erachter komen of uw website snel genoeg is. Komt uw website niet zo goed uit de test? Wij helpen u graag om online succes te behalen. Ook met het verbeteren van uw pagespeed kunnen wij u van dienst zijn!

Comments are closed.