Gevonden worden in Google

08/09/2020

Gevonden worden in Google is een voorwaarde voor online succes. Het brengt veel voordelen met zich mee zoals meer bezoekers en dus meer kans dat uw doelen bereikt worden. Op een hoge plaats komen in Google is niet alleen mogelijk voor organisaties met een groot budget. Dit is voor iedereen toegankelijk. Hoe? Dat leggen we u graag uit.

Beter gevonden worden in Google

Content en zoekwoorden

Bestaande klanten weten uw website wel te vinden. Nieuwe bezoekers zijn echter nog zoekende en willen graag antwoord op vragen die zij hebben. Uw aanbod moet aansluiten bij hun vraag om ze te boeien. Verdiepen in uw doelgroep is daarom erg belangrijk. Waar zoeken potentiële bezoekers naar? Met de populairste zoekwoorden kunt u de content op uw website aanpassen. Hiermee vergroot u de kans dat uw Click-Through-Ratio (CTR) zal stijgen, waardoor u dus meer bezoekers op uw website krijgt door relevante inhoud aan te bieden. Natuurlijk vraagt dit aandacht en tijd. Zorg dat de content op uw website altijd geschreven wordt voor de bezoeker en niet voor de zoekmachine. Houd het natuurlijk en gebruik geen jargon of moeilijke woorden. U kunt van tevoren wel een lijstje maken met relevante zoekwoorden en synoniemen, maar u hoeft deze niet per se allemaal in uw tekst te verwerken. Zorg er eerder voor dat uw lezer geboeid blijft bij het lezen van uw verhaal. Google herkent relevante content door middel van veel verschillende factoren en zal uw website hoger in de zoekresultaten plaatsen. Search Engine Optimization (SEO) Zorg er voor dat uw SEO op orde is. Dit gaat over de optimalisatie van de titel, de link en de beschrijving van uw pagina wat weergegeven wordt op Google. Het is belangrijk om uw relevante zoekwoorden hierin terug te laten komen. Zo zien gebruikers hun zoekwoorden ook terugkomen in de titel of de beschrijving van de link. Een relevant zoekwoord in de domeinnaam of in de URL doet het daarom ook goed. Er zijn veel SEO regels en het is belangrijk dat u de basis regels in orde heeft!

Linkbuilding

De status van uw website is ook belangrijk om gevonden te worden op Google. Dit heet de autoriteit van uw website. Zorg daarom voor voldoende links naar en van uw website. Het liefst van websites die ook een goede autoriteit hebben. Linkbuilding is een van de meest tijdsintensieve tips die we u kunnen geven om hoger in Google te komen. Maar, wanneer dit goed wordt uitgevoerd kan het van waarde zijn.

Social media

Een koppeling tussen uw website en social media is steeds belangrijker geworden voor Google. Zorg ervoor dat uw berichten gedeeld worden op social media. Meer delen zorgt voor meer links naar het bericht (linkbuilding!) en voor meer lezers. Oude berichten kunnen ook nieuw leven ingeblazen worden door ze te delen. Niet alle volgers hebben het bericht gelezen en Google waardeert oudere artikelen die actueel zijn. Heeft u ook al eens WhatsApp Business gebruikt?

Gevonden worden in Google is voor iedereen mogelijk

Het optimaliseren van de content op uw website vraagt tijd en geld. Het resultaat is ook niet direct zichtbaar. Stel daarom doelen en kijk per periode terug op de afgelopen periode. Houd de maandelijkse statistieken van uw website daarbij goed in de gaten. Wanneer u eenmaal gevonden wordt in Google is het belangrijk om dit vast te houden. Zorg daarbij regelmatig voor nieuwe content. Een content kalender kan daarbij ondersteuning bieden. Lees snel meer tips om hoger in Google te komen! Met de bovenstaande tips komt u al een heel eind. Geen tijd om dit zelf aan te pakken? RTM Business heeft hier jarenlange ervaring in en neemt dit proces graag van u over. Wij optimaliseren de content op uw website en kijken waar de kansen voor u en uw website liggen. In een eerste vrijblijvende afspraak laten wij u zien hoe we online succes ook voor u toegankelijk maken!

Mogelijk ook interessant voor u: