Beter vindbaar worden op Google? Wat te doen!

Beter vindbaar worden op Google

08/04/2015

Beter vindbaar worden op Google

“Hoe kan ik beter vindbaar worden op Google?” Een vraag die iedere ondernemer zich zou moeten stellen. De content van uw website en de vindbaarheid daarvan zijn essentieel voor het behalen van uw doelen. Beter vindbaar worden op Google wordt haalbaar met onze tips.

Uw verhaal/ website content is nummer één

Om bezoekers te trekken en te binden, heeft u een verhaal nodig. Aangezien Google steeds slimmer wordt, is de relevantie van content essentiëler dan ooit. Om genoeg bezoekers te krijgen, is het belangrijk om te werken aan inhoudelijke teksten. Zorg dat de content aanspreekt en antwoord geeft op de vraag die bezoekers hebben. De hoeveelheid content en de dynamiek ervan is ook van belang. Hoe meer er “te halen valt”, hoe groter de kans op meer bezoekers en dus klanten.

Belangrijk voor uw content strategie zijn de volgende vragen:

  • Wat gaat u delen?
  • Hoe gaat u dat delen?
  • Wie creëert de content?
  • Volgens welke planning gebeurt dat?

Vergeet hierbij niet: U maakt de content voor uw bezoeker, niet voor de zoekmachines.

Dan volgt een goede website!

Zorg voor een website op basis van betrouwbare techniek. Zowel het achterliggende beheersysteem, als de hosting moeten van goede kwaliteit zijn. Google ziet dit als een belangrijk onderdeel van de gebruikerservaring. Ze nemen kwaliteitsaspecten mee in de waardering van uw pagina’s. Daarom is de techniek vna uw website mede bepalend voor uw plaats in de zoekresultaten.

Zorg dat alles zoekmachine vriendelijk is

De stap die dan volgt, is het inrichten en configureren van de website en alle pagina’s, zodat Google weet waar het over gaat. Hierbij worden zoekwoorden gebruikt die met een zoekwoordenonderzoek bepaald zijn. Deze woorden worden op de juiste plekken en pagina’s neergezet. Daarnaast worden er diverse zoekmachineoptimalisatie instellingen geregeld.

Regel de stuurinformatie

Beheer en onderhoud van de inhoud van de website een onderdeel van de strategie. Alles staat conform wens van de bezoekers klaar. We meten en weten wat de pagina’s van de website opleveren. Worden de pagina’s getoond in Google? Komen er kliks en gaan die bezoekers ook verder dan alleen de homepagina?

Kortom, wat gebeurt er en waar moet bijgestuurd worden. Hiertoe gaan we gebruik maken van Google Analytics en Google webmastertools zodat we precies weten wat er gebeurd.

Partners en websites die willen linken

Verwijzingen van andere websites naar die van u zijn voor Google een belangrijke indicator van kwaliteit. Deze links spelen mee bij het bepalen van de positie van de pagina’s binnen de zoekresultaten. ‘Spontane links’ zijn het meest waardevol. In het begin zijn die er vaak niet en zullen we zelf op zoek moeten naar relevante websites die mogelijk een link naar die van u willen opnemen.

Uw website beter vindbaar maken is intensief, maar lonend

Alles is mogelijk, maar het vraagt veel tijd en dus geld. Doet u het zelf of huurt u een specialist in die één of meerdere stappen voor u uitvoert? Het antwoord op die vraag wordt bepaald door de gedefinieerde doelen en het budget. Laten we eens kijken wat er bij uw doelen past. Bij een kop koffie luister ik graag naar uw plannen om beter vindbaar te worden op Google en kijken we samen welke aanpak bij u past.

Neem vrijblijvend contact op met RTM Business! Samen maken we uw bedrijf beter vindbaar op Google!

Mogelijk ook interessant voor u: