Het bereik op Facebook vergroten doe je zo!

Facebook is momenteel een van de belangrijkste platformen voor awareness en conversie. Dit is de plek waar veel (potentiële) klanten zich bevinden. U wilt ze graag bereiken, maar de aantallen vallen tegen. Bereik op Facebook vergroten? RTM Business legt uit hoe u dit het beste kan doen!

Bereik op Facebook vergroten

Natuurlijk is het belangrijk om de content op uw Facebookpagina up to date te houden. Niemand kijkt graag op een Facebookpagina waar nauwelijks content op staat. Afhankelijk van uw product of dienst raden wij aan om minimaal twee posts per week te publiceren.

Daarbij raden wij aan om altijd een afbeelding of video aan de post toe te voegen. Foto's en video's doen het namelijk altijd beter dan alleen tekst. Facebook geeft de voorkeur aan video's, omdat dit de ontvanger langer vasthoudt. Haal de video's niet van YouTube vandaan, want dan zal Facebook u juist straffen met een laag aantal aan bereikte mensen. Zorg dat de video's direct op Facebook geplaatst worden.

En maak je dan toch gebruik van foto's? Zorg er dan voor dat het persoonlijk blijft. Stockphotos zijn makkelijk te plaatsen, maar zullen geen emotie oproepen bij de doelgroep. En dat is juist wat er nodig is bij een platform waar ontzettend veel informatie geplaatst wordt.

Het moment van content plaatsen

Facebook helpt u een handje door statistieken te delen. U kunt zien wanneer uw doelgroep het meest actief is. Als uw doelgroep om 8 uur 's avonds actief is, is het niet verstandig om  posts rond 2 uur 's middags te posten. 's Avonds posten lijkt dan heel interessant, maar pas wel op. Het is aannemelijk dat uw concurrentie dan ook berichten zal posten. Wij raden u daarom aan om vlak voor de grote piek te posten. Op dit moment is er minder concurrentie en is de kans dus ook groter dat uw post ook daadwerkelijk aandacht krijgt.

Bereik op facebook vergroten

Bereik via Facebook advertenties

Het kan natuurlijk zo zijn dat u net uw Facebookpagina heeft gemaakt en daardoor dus nog geen volgers heeft. Om deze volgers te vergaren, is een advertentie een goede oplossing. U kunt hierbij zelf uw doelgroep, regio en budget bepalen. Kies voor een advertentie om 'likers' te vergaren, waardoor het bereik in de toekomst al iets zal vergroten. U kunt ook een advertentie maken waarin u een actie kunt delen, waardoor u mogelijk directe conversie kunt genereren.

Facebook advertenties laten beheren

Heeft u zelf niet de kennis in huis, maar wilt u wel profiteren van alle voordelen die Facebook u te bieden heeft? Wij kunnen dit van u overnemen. Wij zullen niet alleen de advertenties, maar ook de Facebook posts beheren. U hoeft zich er dus geen zorgen meer over te maken! Meer weten over hoe RTM Business het bereik op Facebook kan vergroten voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Comments are closed.