Voordelen Social Media

Voordelen social media, wat kan het gebruik van social media toevoegen aan uw organisatie?

Voordelen social media: Hoe past u social media toe met optimaal resultaat? Tips en advies zijn snel gegeven!

Voordelen Social Media: zorgen voor meer verkeer

Voordelen Social Media , tips!

Voordelen Social Media door Jeroen Kruk

“Voordelen van social media?” Voor velen is dit nog steeds een onduidelijk gebied. Er wordt door heel veel mensen op de hele wereld uitgebreid gebruik gemaakt van allerlei vormen van social media, ook bij u in de organisatie. Levert al deze publiciteit nou wat op? Dit is in mijn beleving alleen goed te bepalen als het gebruik ervan gekoppeld is aan een strategie.

Wie wilt u met wat bereiken en waarom?

De voordelen van social media voor uw organisatie beginnen met een plan dat onderdeel is van de online strategie. Laten we in dit geval even uit gaan van het feit dat u graag leads genereert als resultaat. Mijn/onze overtuiging is dat de website van uw organisatie altijd centraal dient te staan, dat is uw “winkel” en met de bij uw doelgroep passende social media gaan we zorgen dat er bezoekers naar uw website worden “gelokt”. Ik zeg vaak tegen mijn klanten : “Social Media kunt u zien als het openbaar vervoer dat door de doodlopende straat gaat waar uw winkel ligt” Op het moment dat ze uw etalage zien wilt u dat ze uitstappen en gaan kijken wat u te bieden heeft. Met andere woorden dat u “ruimte  neemt” om mensen te triggeren om ze vervolgens naar uw website te lokken.

Meer Verkeer

Meer bezoekers geeft een kans op meer klanten als u hen voldoende aanspreekt en zorgt voor goede relevante informatie die aansluit bij de woorden op de door u gebruikte social media.

Links naar uw website

Nog een belangrijk pluspunt is dat het regelmatig posten van links naar uw website, zorgt voor een zogenaamde linkpopulariteit. Linkpopulariteit  wordt uitgedrukt in de zogenaamde pagerank. Een getal tussen de 1 en 10 waarmee Google aangeeft dat er websites zijn waarvandaan kwalitatieve links komen naar uw eigen website. Dit kengetal is voor een deel medebepalend hoe makkelijk u met uw content hoger in de zoekmachines komt.

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer voordelen social media, maar voor het genereren van leads zijn dit de belangrijkste twee. Social media zorgen voor verkeer en links naar uw website. Daarna zorgen wij er samen met u voor dat de bezoeker bevestigd krijgt wat u roept in de social media en vervolgens dat hij/zij zich verder gaat informeren om uiteindelijk over te gaan tot de transactie (dat noemen wij website optimalisatie). Het invullen van een contactformulier of het grijpen van de telefoon is dan de actie die we verwachten als een van de voordelen van social media.

Deze tekst is geoptimaliseerd op de woorden combinatie voordelen social media vandaar dat  u het woord de en het woord van af en toe mist om het correct Nederlands te laten zijn.