Voordelen Social Media

Kan het gebruik van social media waarde toevoegen aan uw organisatie?

“Voordelen van social media?” Er wordt door heel veel mensen op de hele wereld uitgebreid gebruik gemaakt van allerlei vormen van social media. Ook bij u in de organisatie. Maar wat zijn de voordelen van social media? En hoe kunt u deze optimaal benutten?

Wie wilt u bereiken en waarom

De voordelen van social media voor uw organisatie beginnen met een plan dat onderdeel is van de online strategie. U wilt graag meer bezoekers en/of klanten en ziet uw conversie graag stijgen. Social media kan hierbij ondersteuning bieden. Door aantrekkelijke content te implementeren in uw strategie, zal uw bereik steeds groter worden.

Facebook en Instagram zijn momenteel erg populair. Niet alleen onder jongeren, maar onder elke leeftijdsgroep. Instagram is perfect voor foto's en een kijkje in de keuken dankzij 'Instagram Stories'. Facebook is weer geschikt voor foto's, video's, links en teksten. Daarnaast zijn de advertentiemogelijkheden op beide platformen erg interessant. Denk daarbij goed na wat u precies wilt bereiken. Facebook leent zich vooral voor naamsbekendheid, conversie en interactie. Instagram leent zich hier, op een lager pitje, ook voor.

Voordelen social media

Links naar uw website

Een ander belangrijk pluspunt is dat het regelmatig posten van links naar uw website zorgt voor linkpopulariteit. Zo zien we op Facebook dat veel bedrijven linken naar hun eigen website. Deze links worden ook meegenomen in je positie in zoekmachines als Google.

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer voordelen social media, maar voor het genereren van leads zijn dit de belangrijkste twee. Social media zorgen voor verkeer en links naar uw website. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de conversie van uw website vele malen groter is en dat de naamsbekendheid van uw website groeit.

Voordelen social media: Bent u benieuwd hoe u social media het best kunt implementeren in uw huidige strategie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder naar de volgende stap in online succes!