Google Chrome komt met https waarschuwing

Vanaf oktober krijgen gebruikers van Google Chrome een https waarschuwing bij het invullen van een webformulier op een website die nog loopt op http. En geloof ons als wij zeggen dat u daar niet blij mee moet zijn.

Https waarschuwing bij webformulieren

Bij elk formulier, zoals een contact- of zoekformulier, op een website die nog niet loopt op https, zal een bezoeker die de website via Google Chrome bezoekt een waarschuwing krijgen. Het grootste probleem wat hieraan gekoppeld wordt, is dat de website als 'onveilig' wordt gemarkeerd en dat bij elk invulveld een waarschuwing gegeven zal worden.

Google Chrome is werelwijd, met een marktaandeel van 63%, de meest gebruikte browser online. In Nederland ligt het percentage iets lager. Toch is het met 47% ook in ons land de meest gebruikte browser.

Https waarschuwing voorkomen doet u zo

Het enige wat u moet doen is zorgen dat uw website niet op http, maar op https loopt. Het verschil is dat https veiliger is. De extra 's' staat hier voor 'secure'. Dit betekent dat gegevens versleuteld zijn en voor een buitenstaander dus niet te zien is welke gegevens er via een formulier verstuurd worden.

Het enige wat u moet doen om uw website te laten draaien op https, is het installeren van een SSL certificaat. Dit kan gedaan worden door de beheerder of provider van je website. Laat dit vóór 1 oktober 2017 doen, want vanaf dat moment zullen waarschuwingen verstuurd worden. En groot bijkomend voordeel: Een formulier zonder waarschuwingen is gunstig voor de gebruiksvriendelijkheid van de website!

 

Comments are closed.