WhatsApp Business: Hoe het jouw bedrijf kan ondersteunen!

De kans is ontzettend groot dat zowel u als uw klanten dagelijks gebruik maken van WhatsApp. Jammer genoeg konden bedrijven daar tot voor kort geen gebruik van maken. Klantenservice ging immers prima via mail, Twitter of Facebook Messenger, waar (potentiële) klanten eenvoudig hun vragen konden stellen. WhatsApp kan niet achterblijven en introduceert WhatsApp Business! En daar leggen we u natuurlijk graag alles over uit.

Wat is WhatsApp Business?

Tot voor kort was WhatsApp alleen te gebruiken voor privégesprekken. WhatsApp Business gaat ondersteuning bieden voor vaste nummers. Ook komt er een aparte applicatie voor WhatsApp Business, zodat u uw werk en privé gescheiden kunt houden.

In deze nieuwe app krijgt u ook andere profielopties. Zo kunt u een beschrijving van uw bedrijf en een link naar uw website toevoegen. De informatie wordt vervolgens door WhatsApp geverifieerd.

KLM is koploper op het gebied van sociale media. In onderstaande video kunt u zien hoe WhatsApp Business toegepast wordt door dit bedrijf!

Handige statistieken

WhatsApp Business is niet alleen een perfect platform voor de klantenservice van uw bedrijf. De zakelijke versie van WhatsApp biedt u ook handige statistieken. Hierin kunt u onder andere zien hoeveel berichten er zijn verzonden, bezorgd en gelezen. Naar verwachting wordt dit uitgebreid met informatie over reactiesnelheid en reactiepercentage. Met deze cijfers kunt u de klantenservice van uw organisatie via WhatsApp blijven verbeteren!

Niet aanwezig, maar nog steeds een reactie?

Bent u op vakantie, gaat u een meeting in of staat u een dag op een beurs? Dan is de kans groot dat u even geen reactie kunt geven. De zakelijke app biedt u als bedrijf de mogelijkheid om een automatisch bericht in te stellen bij (tijdelijke) afwezigheid. Zo blijft uw reactiesnelheid hoog en weten (potentiële) direct waar ze aan toe zijn.

Momenteel kan nog maar een klein aantal bedrijven gebruik maken van de nieuwe, zakelijke applicatie. Maar het is de bedoeling dat dit verder gaat groeien.

Comments are closed.