Website optimalisatie

Optimalisatie website, wat is dat?

Website optimalisatie is het totaal van processen dat er voor zorgt dat uw website bijdraagt aan uw bedrijfs- of organisatieresultaat.

De stappen in optimalisatie website zorgen ervoor dat u met uw organisatie vindbaar bent en dat de zoekers ook daadwerkelijk doorklikken naar uw internetsite. Daarbij moet duidelijk zijn hoe de bezoeker over kan gaan tot actie.

Optimalisatie van een website begint met een contentstrategie; antwoord geven op de vragen:

  • Wie zijn uw mogelijke klanten?;
  • Waar zoeken zij op in Google;
  • Welke van die zoekopdrachten zijn het waard om te gaan verwerken in de content van uw website.

Dit resulteert in een plan met welke woorden de content op de website geoptimaliseerd moet worden. Dit om te zorgen dat de bezoeker, die een probleem heeft dat u kunt oplossen, u gaat vinden in Google.

Website optimalisatie | alle stappen naar uw succes met optimalisatie website!

Website optimalisatie op basis van statistieken

Website optimalisatie kan ook starten bij het analyseren van de statistieken van uw website. Als u gebruik maakt van een programma's als Google analytics kunnen we samen kijken wat er op dit moment gebeurt. Waar komen de bezoekers vandaan en welke pagina's vind men interessant. Op welke pagina's haken de mensen af en wordt het contactformulier wel of niet bekeken/ingevuld. Bij de optimalisatie van bestaande website levert dit interessante gegevens op die voorkomen dat we met zaken aan de slag gaan die geen “hout snijden".

Website optimalisatie door (her)schrijven van teksten

Na het bepalen van de juiste contentstrategie gaat de optimalisatie verder met het (her)schrijven van de teksten. Webteksten moeten niet alleen wervend, maar ook informerend en communicatief zijn. Schrijf de teksten zo dat de bezoeker een antwoord krijgt op de vraag die ze heeft. Dit kan bijvoorbeeld door te spiegelen en te laten zien dat u de kennis en kunde in huis heeft om de woorden ook in daden om te zetten.

Website optimalisatie door instellen meta informatie

Als de bovenstaande stappen geregeld zijn, kan de hele website voorzien worden van de juist woorden en informatie zodat zoekmachines ook kunnen “begrijpen” waar het bij uw organisatie over gaat! De zogenaamde metadata en informatie dient aan te sluiten bij de contentstrategie. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker u niet alleen kan vinden in de eerste zoekresultaten, maar ook klikt op uw link. De bezoeker komt op uw website terecht. We meten dit doorklik percentage (CTR), zodat we het resultaat kunnen volgen.

Website optimalisatie door evaluatie gebruikers ervaring

Als de optimalisatie betreft de inhoud goed is, kunnen we gaan kijken of de bezoekers van uw website overgaan tot conversie. De bezoekers komen nu op uw site, maar die moeten nu wel klant of lid worden. Met de vormgeving en gebruikersvriendelijkheid van de website is het gedrag van de bezoeker te beïnvloeden. Wat kan er betreft vormgeving of gebruikersvriendelijkheid anders als we zien dat bezoekers afhaken op bepaalde pagina's. Het grootste deel van onze handelingen op het web (70% tot 90%) gebeurt onbewust. Dat betekent dat een bezoeker al negatief kan worden beïnvloed door een rode button in plaats van een groene. Diverse wetenschappelijke studies hebben een pakket aan standaarden en richtlijnen in opgesteld waaraan een website in de basis moet voldoen om gebruikersvriendelijk genoemd te kunnen worden.

Website optimalisatie samenvattend

Het hele proces van website optimalisatie is intensief, maar de resultaten zijn er dan wel naar. Na al deze stappen, die wij graag samen met u zetten, en geduld zullen de resultaten van uw website zichtbaar worden en kunnen de doelen gerealiseerd worden. Meer omzet, klanten, informatie, communicatie door een website optimalisatie traject.

Website optimalisatie door RTM Business

Wij hebben jarenlange ervaring met dit proces en stellen onze kennis en kunde graag ter beschikking. Een eerste kennismaking is vrijblijvend, geeft een beeld van ons en zal de basis leggen voor een stuk vertrouwen. Bel eens met ons!

Comments are closed.